Vollelva

Raymond Næss Berg 29. september 2011 1
Vollelva

Fra Kvaløysletta kjører du sørover på Rv862 og Rv858 i en halvtimes tid før du får Straumsbukta Skole på høyre hånd. Ferskvannsdråper fra Skittenskarvatnet (63moh) og Ramfløydalen (200moh) (Sørelva, som kommer fra Skittenvatnet og Nordelva som kommer fra Tverrelva og Ramfløyelva) ender sin reise like etter skolen, og Vollelva møter havet.

Og der er også porten for sjøørret og laks som vil opp til henholdsvis Sørelva og Nordelva. Noen sesonger med lav vannstand i elva har gjort at det kan være mest smålaks tilstede, men det fortelles om storfangst fra tidligere, så muligheten er definitivt tilstede.

Terrenget langs elva består av runde steiner og leire, så vi anbefaler ikke å ta den veien til fots. Da er det enklere å følge skogsveien over Tverrelva, som ligger på andre siden av skolebygget. Det er mulig å kjøre et stykke med bil, om den ikke er for bred – eller for lav. Ved veiens ende, er det ikke vanskelig å høre suset fra Vollelva som renner på sørsiden av deg og derfra kan man gå så langt eller så kort som man har planlagt .God tur!

Fiskekort

  • Bjørnar Malm. Telefon: 95 99 51 03

Overnatting

Med denne elven er det ingen problem å finne seg teltplass. Straumshytta ligger vakkert til på en liten kolle ved Nordelva (Vollelva).

Bål & ved

Her finner du ved til både kaffebål og selskapsbål. Prøv å bruk tidligere brukte bålplasser, det er flere av dem.

Agntips

Makk å flue er vel det som funker best her.

Mobildekning

Bra dekning ved hele elva.

Natur

Skog, myr og fjell har du til en vær tid rundt deg ved denne elva. Det er et flott terreng å plukke både sopp og bær.

Kart


Værmelding fra yr.no

  • Reidun Karlsen

    Nydelige bilder fra hjembygdas store fiskeelv Vollelva. Mvh Reidun