Soltindvannet

Stian Solberg 14. november 2011 0
Soltindvannet

Soltindvannet ligger som vann nummer to fra veien i Soltinddalen. Vandring med ski og pulk tar ca 20-30 min. fra parkeringsplassen. Vannet har en fin ørretbestand. Når du kommer opp til vannet finner du uendelig med muligheter for telt vist du går mot Haikbukta, velger du andre veien er det mer kupert terreng og vannet er brådypt. Vinterstid har du selvfølgelig mange valg, men du finner gode plasser ved Haikbukta.

Bål og ved

Det er mye skog rundt vannet, så det å lage seg et lite bål er ingen problem. Vinterstid kan det være en ide og ha med effektkubber(kjøpes på Rema eller Eurospar). Disse er genial. Har du ovn i lavvoen holder en kubbe varmen i flere timer.

Overnatting

Ved Haikbukta er det mange store sletter der man lett kan sette opp noen lavvuer eller flere telt. På andre siden av vannet kan dette bli et problem sommertid grunnet bratte fjellvegger og mye skog.

Tips: Har du aldri campet med telt eller lavvu på isen før så husk dette:

  • Aldri grav deg en grop til lavvuen, tråkk ned området der du vil sette den opp.
  • Du kan lage deg en liten kuldegrop ved utgangen.

Gjør du ikke dette vil du ha et stort problem med overflatevann.

Les våre tips om når isen er sikker her.

Vår fangst

Vi kom opp til vannet rimelig sent på fredagen, campen var ikke oppe før kl 2400. Da vi satte noen ståsnører som fikk stå til dagen etter. Lørdag fikk vi rundt 10 ørreter fra 100 til 300 gram, søndagen var litt bedre med 2 fisker på rundt 300 og en på 775 gram ( Ny pers for meg på isen). Vi fisket med både mark og maggot , fisken bet like godt på begge.

Fiskekort

Fiskekort finner du på inatur.no

Kart


Værmelding fra yr.no