Skulsfjordvatnet

Stian Solberg 20. januar 2014 0
Skulsfjordvatnet

Skulsfjordvatnet ligger idyllisk til 2 kilometer fra veien når du kommer inn til Kvaløyvågen. Herfra går det skogsvei opp til vannet. Her er det mulighet for både store og små til å fylle steikepanna med fisk i størrelsen 300 til 500 gram. Vannet egner seg for spennende fisketurer året rundt, så ta med familien og opplev noe av det Kvaløyvågen har å by på.

Når du kjører over brua til kvaløya tar du til høyre og følger veien i cirka 25minutter, når du kommer til tunnellen over til Ringvassøya kjører du bare videre til høyre, retning Kvaløyvågen. Du finner parkering året rundt og gode stier helt fram til vannet. God tur.

Fiskekort

For å kunne fiske må alle over 16 år ha betalt statlig fisketrygdavgift og løst lokalt fiskekort. For statsgrunn gjelder Statsskogs fiskekort som fås kjøpt på postkontorene. Fiskerne må dessuten være kjent med grensene for det området fiskekortet gjelder og med reglene for utøvelse av fiske. Barn og ungdom under 16 år fisker gratis i vann og vassdrag hvor det ikke går laks, sjøørret eller sjørøye.

Tromsø Kommune

Tromsø har underkant av 30 grunneierlag som stiller med mange idylliske vann og vassdrag, samt småørretelver der alle fra de minste til de mest drevne sportsfiskerene kan få seg en skikkelig fisketur. I nært og lett terreng, til fjernt og mer utfordrene underlag kan du prøve lykken med alt fra en enkel dagstur eller en skikkelig miniekspedisjon. Med sine mange naturopplevelser har du her i Tromsø kommune mulighet til å fiske og vandre rundt under både midnattsol og det vakre nordlyset som mørketiden bringer med seg. Fiskeinord.no jobber for å få dokumentert fiskeplassene og alle de svært attraktive friluftsområdene som Tromsø Kommune har, vi håper vi skal få det til med hjelp fra kommunen.

Overnatting

Her finner du teltplasser året rundt. Grunneierlaget har også satt opp en lavvo med vedfyring på venstre side av vannet når du kommer opp. Her kan man sitte å kose seg med kaffe eller overnatte om det ikke er flere turgåere som benytter seg av lavoen. Det er fint plass til 5-6 stk om man har med seg liggeunderlag og sovepose.

Bål & ved

Du finner nedfallsved rundt hele vannet. Det kan være lurt å ta med en sekk med ved vist man skal overnatte. Bruk gjerne noen minutter ekstra når du leter etter bålplass, det er ikke mye som skal til for å finne den perfekte plassen for å koke kaffen.

Agntips

Under isfiskesesongen er det ingen tvil om at det er makk og maggoten som får mest oppmerksomhet av fisken. På sommerstid er dette et flott makk- og duppvann selv om vi ville ha tatt med både fluer og spinnere.

Mobildekning

Her er det sporadisk mobildekning.

Jakt

Som jeger er mulighet til å drive jakt i område rundt vannet gode. Jakt etter rype, samt kråke, ravn, rev og lignende kan jaktes på i til gjeldende jakttid/fredningstid for arten. I et spennende og variert terreng der du kan jakte og fiske om værandre har du virkelig muligheten til utnytte fangstmulighetene både i vann og på land i dette vakkre lanskapet.

Kvaløya Nordre Grunneiarlag har lagt tilrette for at det skal være lett og komme seg ut på jakt. Med god informasjon på deres hjemmesider der du finner alt det du trenger og vite fra regler, jaktkart og kortselgere, samt m.m.

Alle som skal jakte må ha betalt statlig jegeravgift og løst lokalt jaktkort. Jegerne må i tillegg ha bestått den offentlige jegerprøven, være kjent med jaktregler, grensene for jaktområdet, tidsavgrensinger m.v. For statsgrunn gjelder Statsskogs jaktkort som fås kjøpt på postkontorene.

Linker

Kart


Værmelding fra yr.no