Skogsfjordvannet

Raymond Næss Berg 12. januar 2011 4
Skogsfjordvannet

Norges største innsjø på en øy. Den ligger på idylliske Ringvassøya, ca en times kjøring fra Tromsø. Skogsfjordvannet har en god bestand av røye og ørret, men siden man også kan få laks, sjørøye og -ørret, er man nødt til å løse statskort i tillegg til fiskekort. Hos Skogsfjordvatn grendehus kan man leie seg rom for natten, få informasjon om vannføring i elva og fiskekort. Sjekk også ut Skaret Fjellpark sine nettsider for enda mere utfyllende informasjon.

Fiskekort

 •  www.inatur.no (kort kan kjøpes over internet)
 • Andresen Vaapen, Tromsø
 • Ica Sparmat, Hansnes (åpent til kl. 2200)
 • Jan Lavold, Skogsfjordvatn tlf. 95058391

Overnatting

 • Skogsfjordvatn grendehus :
 • Linda Solli.77 74 83 69 / 97 71 08 47
 • Mari-Ann Myrvang.    77 74 97 77 / 91 77 09 19

Det er flere flotte plasser å slå opp teltet her, men å sette opp teltet på holmene eller sørsiden av vannet må være det aller vakreste. Husk å spørre grunneier før du slår opp telt på privat eiendom.

Bål & ved

Det er mange bålplasser rundt vannet, bruk disse . På grunn av vannets popularitet kan det være lite nedfallsved rundt bålplassene, men den som leter, finner.

Agn-tips

Mark : funker som alltid.

Flue : Personlig har jeg dårlig erfaring med flue her, mens andre forteller om stor suksess .

Sluk : Å dorge med sluk er klart den beste måten å fange storfisken.

Padling

Innsjøen har flere holmer og innkommende elver som er veldig spennende å oppleve fra vannflata. Både kajakk og kano passer fint.

Våre fangster

Røye 300-900 gram

Ørret 100-500 gram

Natur

I tillegg til de fantastiske inntrykkene en får om en padler til og rundt holmene, har dette store vannet kilometer med strandlinje som kun nås til fots eller med båt. Fjellvannene ligger i lett tilgjengelig terreng i en avstand på en halv til halvannen timers vandring. Området lokker også med fine fjellturer.

Vår tur i 2010

Med Ally-kanoen stroppet til taket på bilen satte vi fart mot Ringvassøya . Med på turen var min forlovede og våre to barn som alle så fram til en hyggelig familietur. Vi parkerte på en avkjørsel som lå noen meter fra vannkanten, dermed var det ikke langt å bære før kanoen var godt plassert på vannet. Derfra satte vi kursen mot holmen rett forut fra startstedet. De to minste jentene satt glade og fornøyde på hver sin sovepose i midtpartiet på kanoen og sang av full hals mens vi voksne forsøkte å padle i takt med hverandre. Idet vi gled inn mot holmen, steg en sky av måser opp som for å hilse oss velkommen. Det kostet bare ett blikk oss voksne i mellom før vi bestemte oss for å sjekke ut en holme litt lengre unna. Vel framme til holme nummer to, dro vi kanoen på land og gikk for å finne en egnet leirplass. Idet vi nådde toppen av holmen, hørte vi plutselig et umiskjennelig «bææ». Med strak kurs, rett imot oss, kommer et dusin geiter løpende, yr av glede for besøk. Vi bråsnudde og løp med geiteflokken i hælene nedover skråningen for å varsle ungene som var på oppdagelsesferd på motsatt side. Jentene kom og vi hadde mye kos og moro med geitene før vi så oss nødt til å sjøsette kanoen nok en gang. Det var ikke helt uproblematisk ettersom dyrene var fast bestemt på å få være med på tur, men etter noe overtalelse gled vi ut på vannet igjen og vinket farvel til våre brekende venner. Alle gode ting er tre, sies det -og vårt tredje holme ble den perfekte holme. Lite mygg og ingen måser eller geiter. Jeg gikk i gang med å sette opp og innrede telt mens mor tok seg av bål- og matlaging. Ungene sprang høyt og lavt og utforsket øya. Det ble sent før vi var ferdige, så vi bestemte oss for å vente med å prøve fiskelykken til neste dag. Neste morgen våknet vi opp til liten storm. Teltene hadde klart seg gjennom natten, men da vinden snudde på morgenkvisten ble det for mye for stangen på det ene teltet; -den brast og skar seg gjennom duken. Improvisert reparasjon med vår elskede gaffatape til tross, med et ødelagt telt og en sterkt minkende matbeholdning meldte hjemlengselen seg hos både store og små. Det var lettere sagt enn gjort. Ikke var det vær å padle med unger i kano i, og ikke var det dekning på mobilen. Vi krøp sammen i det ene, hele teltet og forberedte oss på et langt ekstradøgn på den ikke lengre så perfekte holme. Et par timer med grimasekonkurranse senere, hørte vi summingen fra en båtmotor der ute. En fastboende hadde sett oss dra ut dagen før -og skjønte at vi kunne ha behov for skyss. Du kan tro det var fire svært takknemlige campere som ble reddet av denne lokale helten.

Skogsfjordvatnet er absolutt å anbefale for deg som vil ta familien med på fisketur. Bare husk å sjekk værmeldingen først..

 


Kart


Værmelding fra yr.no

 • Magga

  Fin artikkel, stå på;)

 • Mikal Johnsen

  Flott artikkel :)

 • Oddbjon-b

  Likte virkelig denne :)

 • Anonym

  Isfiske på lørdag her;)