Skillefjordelva

Mikal Johnsen 19. august 2011 2
Skillefjordelva

I og rundt Alta finnes det utallige fiskemuligheter som bader i naturskjønne omgivelser. Flotte ferskvann og elver er tilgjengelig for folk flest, enten gjennom FeFos fiskekort eller gjennom elvelag.

Siden den største attraksjonen i Alta naturlig nok er laksefiske i Altaelva faller mange andre flotte fiskemuligheter fort i skyggen. Skillefjord ligger ca. 45 minutter unna Alta. Kjør nord langs E6, ta av ved Lerresfjord. Du kjører forbi Kviby og videre nord langs kysten. Du vil se den idylliske Årøya når du kjører langs kysten mot Skillefjord. I bunnen av Skillefjord går det en grusvei et lite stykke inn. Her er det greit å parkere bil. Området er stort nok til at en kan ha med seg campingvogn. Ønsker du kun en dagstur når du er i Alta eller omeng er dette en perfekt elv.

Fiskekort

Elva er forpaktet av Østre Altafjord JFF. Når du kjører forbi Kviby kan det lønne seg å stoppe for å forhøre seg på den lokale butikken der om salg av fiskekort. Du kan også ringe i forkant til deres kontaktperson (Ole Ingebrigtsen, Storekorsnes) på tlf. 78 43 89 34. De gangene vi har fisket har vi måttet kjøre et lite stykke lengre nord for å kjøpe kortet.

Fisken

Skillefjordelva er hovedsakelig kjent som en sjøørret elv. Men fin laks og sjørøye går også opp elven.

Fiskesteder

Er det normalt mye vann i elva er det flere gode kulper du kan plassere deg ved. Går du opp langs traktorstien / stien ca 20 – 25 min. kommer du til den beste kulpen. I dette klare vannet kan du se hvor fisken står. Det er også flere mindre kulper lengre opp i elva.

Agntips

Ha med deg makk hit, de fleste fiskene vi har tatt har vært med makk. Dog er det også tatt fisk med tørrflue og spinnere. Her er det agn-fantasien som begrenser.

Naturen

Elva ligger godt klemt i dalen som fører opp mot Skillefjordvatnet. Det er rikelig med skog, så vedsanking er ikke noe problem.

Overnatting

Du finner nok en eller annen grei telplass rundt den fineste kulpen. Siden elva renner i en relativt bratt dal er lende noe skrått. Men helt nede ved elven er det flere flate og myke partier som egner seg for slite fiskere. Helt nederst ved grusveien finner du garantert gode teltplasser.

Kart


Værmelding fra yr.no

 • Greger

  Har vart to ganger i Skillefjordselva og bare sett fisk. Fantastiskt fint og perfekt for indianerfiske! Når vi møte en man (lokal helt) i nederste delen så fikk vi beskjed om o loggføre all fisk som sjøørret… «Ok…»?
  «Jo for da får vi ha åpen elva ut september» hva beskjeden! Så all den sjøørret vi hørt om va laks! Sende en mail om dette til FeFo, men har ikke hørt noe. Så forvaltningen e de litt si og så om i denne ellers vakkre elv.
  Gikk helt opp til der elva deles og fant noen fine men små kulper uten o klare o lure sjøø… mener laksen!

  • http://www.fiskeinord.no Stian Solberg

   Hehe;) Ja, det finnes mange «luringer» der ute;)