Skaktarelva og Adojarvi

Stian Solberg 12. september 2014 0
Skaktarelva og Adojarvi

Vi la oss ut på ny tur opp Skaktardalen, denne gangen gikk turen inn mot Adojarvi og øverste del av skaktarelva. Øvre Dividal nasjonalpark har mye og by på.

Skaktardalen

Vi starten turen vår i Dividalen, her kan du parkere bilen med ventebua og stien er merket fra snuplassen. Det er mye myr på veien opp så gode tursko er et must. Du må beregne tre timers gange før du kommer til de fine kulpene som denne elva har å by på. Følg stien som er nærmest elva oppover, da slipper du unna myr og skog selv om det ser bedre ut å følge høyden.Når du kommer over tregrensen er det et majestetisk skue du får oppleve, elva strekker seg så langt øyet kan se.

Siden vi startet sent å gå, ca 19.30 tok vi det rolig å slo opp leir øverst i dalen når det begynte å flate ut og gjorde oss klar til neste dag.

Adojarvi

Dag 2 startet med blå himmel og sol. Fantastisk vær og altfor varmt til vandring, væskeinntaket ble betydelig høyere og tempoet gikk litt ned. Vi gikk opp hele veien langs elva opp til Adojarvi. Lite vann som ligger 50 meter unna Skaktarelva. Hele turen havnet på 7-8 timer inkl pauser. Adojarvi er et fantastisk røyevann, store fisker var oppe og viste seg fra første stund. Men vi var utslitt, temperaturen lå på nærmere 20 grader så vi ble liggende ved vannet og nyte livet. Dupp og mark lå ute i vannet uten resultat.

Dag 3 startet på samme måten med strålende sol som fjernet nattefrosten. Fulle av energi og gnagsår-plaster rigget vi fiskestengene. Ingen liv i vannet enda så vi gikk oss en tur å fisket opp elva, uten resultat. Det er sent i sesongen og elva har lite vannføring. Det var helt dødt! Det er jo vanlig kost i mine øyne, men man har no enda trua! Temperaturen begynte å stige utover dagen og vakene i vannet begynte og komme, vi så en del røyer inne på grunna men ingenting vi presenterte virket. Det skulle ta noen timer før det vaket en kilosfisk rett fremfor oss, og når det endelig skjedde var Erling rask med stanga. Fisken bet på med en gang, 2 sekunder med fight å den slet. Men vi fikk ikke tid å tenke før den var på igjen, men slapp like fort. Røya er jo litt sky, men denne fisken var sulten så den smalt på en tredje gang, da satt den. Etter en liten kamp havnet den rett i stekepanna. Fantastisk mat.

Dag 4. Strålende sol igjen, iskaldt men temperaturen tar seg opp. Vi pakker ned camp og starter på den tunge veien hjem. Som alltid skulle man hatt noen dager til så man får utforsket området mer, men jobben kaller.

Takk for turen:)

Les om turen vår fra Dividalen til Rostavannet her

 

Kart