Nordkjoselva

Raymond Næss Berg 23. august 2011 0
Nordkjoselva

Nordkjoselva, en ukjent perle for sjøørretfiskere. Denne elva er desverre undervurdert av mange, det er på en måte en u-elv i miljøet, men tro om igjen! elva leverer. Kjører du inn i Nordkjosbotn sentrum å tar opp med Statoil så er det bare å følge veien etter elva. Langs elva finner du flere kulper og brekk. En av de beste kulpene i elven ligger her, og her har de bygd gapahauk og laget egen bålplass. Dette er en av de foretrukne plassene i elva, men utforsker man litt så finner man mange spennende høler og kulper. Ønsker du å fiske i utløpet av elva så er det bare å kjøre mot Tromsø, så tar du av til høyre før nye E8. Her finner du mange gode sjøørretplasser. Fisket her er selvfølgelig gratis. God tur

Fiskekort

  • Ivar Jørgensen, Bomstad gård. 48153435
  • Bjørnar Hanssen Bakkehell 94277446
  • Helge wiksnes 91118936
  • Ivar Borge 90742968
  • Magne Øvergård 90529907

Disse tar også desinfisering av fiskeutstyr.

Nordkjoselva er åpen for fiske etter alle arter i tidsrommet 1. Juli til og med 31. August med unntak av onsdager 1800 til torsdager 1800. Det er kvote på maksimum 2 villakser per fisker per døgn. Etter at kvoten er tatt skal laksefisket avsluttes.
Det er lov å fiske etter sjøørret til og med 31. August men etter 15 August er det tilbakesettingsplikt av laks å sjøørret.

Overnatting

Det er flere telplasser eller vognplasser oppover skogsveien. Vollan gjestestue har hotellrom om du ønsker det.

Bål & ved

Det er skog og godt med nefallsfed ved hele elva.

Natur

Skog og fjell-landskap.

Kart


Værmelding fra yr.no