Meld inn ulovlige garn med ny app

Mikal Johnsen 9. april 2012 0
Meld inn ulovlige garn med ny app

Endelig er det enkelt å melde inn ulovlige garn når du er på fisketur. Ta frem mobilen, start Ulovlige Garn appen, kontroller at posisjonen er korrekt og send inn en rapport. Legg ved beskrivelse og et bilde hvis du har tid, og vil.

Dette er det nye redskapet som tas i bruk for å «sette ut» de rette holdningene ut hos dem som driver med ulovlig garnfiske. Det gjør det mye enklere for «hvermannsen» å ta del i kampen om hvordan vi vil ha det når vi er på fisketurer. Det er en ting at det ødelegger naturen rent billedsmessig , en annen, og svært viktig del er at dette er med å ødelegge fiskebestander i vann og elver, noe som slår tilbake på oss som ønsker å fiske lovlig.

«Det er ikke akseptabelt med ulovlig garnfiske»!

Norges Jeger- og Fiskerforbund har i flere år jobbet med å få bukt med ulovlig garn-fiske.  De har hatt en aksjon gående  i noen år nå. Dette arbeidet pågår fortsatt, fordi det stadig er noen som stikker kjepper i hjulene for sjøørreten og laksen. Dessverre så er det noen som ikke følger spillereglene. Få kan ødelegge mye med ulovlig garn.

Samarbeidsprosjekt

Norges Jeger- og Fiskerforbund og Statens Naturoppsyn har i år gått sammen og utviklet en enkel mobil app som heter «Ulovlig Garn»

– Det er viktig at det enklest mulig å melde fra om ulovlige garn for sportsfiskerne som er ute, sier Espen Farstad, informasjonssjef i NJFF.

Telefonen har folk med seg hele tiden. Derfor har vi nå laget en app som gjør at du med et par tastetrykk kan melde fra. Det tar deg 30 sekunder å melde fra, forklarer Farstad.

Last ned Ulovlige garn-appen fra App Store eller Google Play.

Har du ikke smarttelefon kan du melde fra på www.ulovligegarn.no eller på SMS ved å sende SMS med: UG FYLKE, og din melding til 2242. For eksempel: UG OSLO Ulovlig garn  sørøst for Fiskerøya. 100 meter nord for bukta

Slik fungerer det

Når du sender en rapport går det en direkte melding til den lokale oppsynsansvarlige i SNO. Dermed blir de oppmerksomme på området, og kan rykke ut direkte, eller legge det inn på sine oppsynsrunder.

Alle ulovlige garn vil bli vist på www.ulovligegarn.no, etter å ha blitt godkjent av NJFF. Du som rapporterer er selvsagt anonym. Nettstedet viser omfanget av rapporterte ulovlige garn på et interaktivt kart.

Fra 1. Mars er det nedsenkningspåbud for garn med maskevidde på mer enn 32 mm. Dette innebærer at toppen av garnet ikke skal stå grunnere enn 3 meters dybde på fjære sjø. Dette skal hindre at sjøørret og laks går i garnene. Ulovlige garn er en regelrett trussel mot sjøørret og laks i sjøen.

Les mer om dette på hjemmesiden for appen:www.ulovligegarn.no

Last ned «Ulovlig Garn» gratis her