Josvannet

Raymond Næss Berg 28. oktober 2011 0
Josvannet

Josvannet er et lite vann som ligger på høyre side av veien opp i den fantastiske Reisadalen. Til tross for dybden er det gode forhold for isfiske.

Det går liketil rykter om en kvinne som nesten daglig henter seg middag her. Men, selv om vannet er kjent for bra fiske, vil det ikke si at fisken hopper på land av seg selv.. For de som har lyst til å prøve seg, holder Sappen leirskole isfiskekonkurranse på Josvannet i påsken.

 

Fiskekort

Skaffes gjennom Statskog

Båtutleie

Sappen leirskole  leier ut kanoer. (ligger 1 km opp dalen)

Bål & ved

Godt med nedfallsved her.

 

Overnatting

  • Telt : Det er fine teltmuligheter rundt vannet
  • Hytte : 1 km opp i dalen finner du Sappen Leirskole
  • Campingvogn : Det er flere fine steder å parkere «vogna».


Agntips

  • Sluk : Vi fikk på den store Dividalsskjeia her
  • Mark : Maggot
  • Flue : Vi har ikke prøvd ut flue her

 

Vår tur

Etter å ha sittet i bilen i tre-fire timer fra Tromsø ankom vi Storslett. Planen var å overnatte i telt ved veien opp Reisadalen. Etter å ha sett litt på kartet og snakket med de lokale rånerene ble vi enig om å kjøre opp til Josvannet og lage camp for natten. Da vi komdit, slo vi opp teltene på en avkjøring rett ved vannet. Her var det en nedsnødd sittegruppe og mulighet for å lage et kaffebål. Etter at teltene var satt opp og kaffeen var drukket, var det på tide å komme oss ned til dette lille vannet. Her fant vi mange hull i isen. Ikke mange meter ut på vannet fant vi et hull som vi borret opp og puttet snøret uti. Her var det over ti meter dypt. Noen timer senere satt vi i mørket og hadde ikke kjent et eneste napp, så vi bestemte oss for å la noen stenger stå over natten og komme oss i posene. Dagen derpå sto vi opp og pakket ned campen imens en utvalgt gikk ned og fikk konstantert fisk i vannet. Ørreten var på rundt tohundre gram der han kom smilende opp av hullet i isen.

Takker

Sappen Leirskole

Kart


Værmelding fra yr.no