Dankarvågvatnet

Raymond Næss Berg 28. februar 2012 0
Dankarvågvatnet

Kvaløya Nordre Grunneiarlag kan by på flere flotte vann og elver. Mange av dem er lett tilgjengelig. Med sine fire meter over havet er det ikke mye energi som må brukes før du står ved Dankarvågvatnet. Vannet ser du fra veien og ligger cirka fem minutter vandring fra parkeringsplassen. Her er det mulighet for både store og små til å fylle steikepanna med fisk i størrelsen 300 til 500 gram. Det ligger flere vann i området og de nærmeste er Geitlauvvatnet og Rakkfjordvatnet som også kan by på fisking i utrolig flott natur. Vannet egner seg for spennende fisketurer året rundt, så ta med familien og opplev noe av det Kvaløyvågen har å by på.

Når du kjører over brua til kvaløya tar du til høyre og følger veien i cirka 30 minutter, når du kommer til tunnellen over til Ringvassøya kjører du bare videre til høyre retning Kvaløyvågen. Du finner parkering året rundt og gode stier helt fram til vannet. God tur.

  Geitlauvvatnet og Rakkfjordvatnet ligger bare minutters vandring unna

Fiskekort

  • Torbjørn Jensen            77 68 87 88
  • Nils Bjørklund                77 69 83 76
  • Einar Brendeløkken      77 69 84 40
  • Andresens vaabenforretning

For å kunne fiske må alle over 16 år ha betalt statlig fisketrygdavgift og løst lokalt fiskekort. For statsgrunn gjelder Statsskogs fiskekort som fås kjøpt på postkontorene. Fiskerne må dessuten være kjent med grensene for det området fiskekortet gjelder og med reglene for utøvelse av fiske. Barn og ungdom under 16 år fisker gratis i vann og vassdrag hvor det ikke går laks, sjøørret eller sjørøye.

Bilde: Fiskeinord.no

 

Tromsø kommune

Tromsø har underkant av 30  grunneierlag som stiller med mange idylliske vann og vassdrag, samt småørretelver der alle fra de minste til de meste drevene sportsfiskerene kan få seg en sikkelig fisketur. I nært og lett terren til fjernt og mer utfordrene underlag kan du prøve lykken med alt fra en enkel dagstur eller en skikkelig miniekspedisjon. Med sine mange naturopplevelse har du her i Tromsø kommune mulighet til å fiske og vandre rundt under både midnattsol og det vakre nordlyset som mørketiden bringer med seg. Fiskeinord.no jobber for å få dokumentert fiskeplassene og alle de svært attraktive friluftsområder som Tromsø Kommune har, vi håper vi skal få det til med hjelp fra kommunen.

Overnatting

Ved vannet

Fra teltet

 

 

 

 

 

Det er en del myr rundt vannet, men du finner telt- og lavvoplass både sommer- og vinterstid. selv om vannet ligger nært veien klarer man og finne deg leirplass der du kan være for deg selv.

Hytter

Maribell

 

 

 

 

 

Å våkne opp til en utsikt over havet er vel noe som kan senke skuldrene og gi sjelebot til de aller fleste. Maribell stiller med flere sjøhus, samt guiding transport og båtutleie.

 

Bål & ved

Du finner nedfallsved rundt hele vannet. Det kan være lurt å ta med en sekk med ved vist man skal overnatte. Bruk gjerne noen minutter ekstra når du leter etter bålplass, det er ikke mye som skal til for å finne den perfekte plassen for å koke kaffen.

Agntips

Under isfiskesesongen er det ingen tvil om at det er makk og maggoten som får mest oppmerksomhet av fisken. På sommerstid er dette et flott makk- og duppvann selv om vi ville ha tatt med både fluer og spinnere.

Mobildekning

God dekning rundt hele vannet.

Butikk og Bensinstasjon

Nærmeste butikk finner du i kvaløyvågen og bensinstasjon finner du på Kvaløysletta som er cirka tredve minutter kjøring fra parkeringsplassen ved vannet.

Opplevelser rundt Dankarvågvatnet

Det er flere gode stier i området der du kan ta deg opp på blant annet Middagsfjellet for å få deg en spektakulær utsikt over Vågen. Med flere gode vann og vassdrag bare en kilometer fra vannet er dette et spennende område for alle fiskeinteresserte. Fem minutters kjøring inn Kvaløyvågen finner du Maribell som tar deg med ut på kveitefiske.

Kart over området

 

Padling

Det er ikke mange metrene du må bære kanonen her, selv om vann kanskje ikke byr på de meste spennende padlemulighetene er det alltid flott å ha mulighet til å fiske fra båten.

Natur

Skog, lyng og myr preger naturen rundt vannet. Her er det mange «skatter» å finne vis du liker å plukke bær og sopp.

Jakt

Som jeger er mulighet til å drive jakt i område rundt vannet gode. Jakt etter rype, samt kråke, ravn, rev og lignende kan jaktes på i til gjeldende jakttid/fredningstid for arten. I et spennende og variert terreng der du kan jakte og fiske om værandre har du virkelig muligheten til utnytte fangstmulighetene både i vann og på land i dette vakkre lanskapet.

Kvaløya Nordre Grunneiarlag har lagt tilrette for at det skal være lett og komme seg ut på jakt. Med god informasjon på deres hjemmesider der du finner alt det du trenger og vite fra regler, jaktkart og kortselgere, samt m.m.

Alle som skal jakte må ha betalt statlig jegeravgift og løst lokalt jaktkort. Jegerne må i tillegg ha bestått den offentlige jegerprøven, være kjent med jaktregler, grensene for jaktområdet, tidsavgrensinger m.v. For statsgrunn gjelder Statsskogs jaktkort som fås kjøpt på postkontorene.

Foto: Fiskeinord.no

 

Transport

 428 kjører fra Prostneset i Tromsø og til Kvaløyvågen.
Taxi Tlf: 03 011 eller 02045

Kart


Værmelding fra yr.no