Ĉazajavrrit

Raymond Næss Berg 23. august 2011 0
Ĉazajavrrit

Det er mange måter å komme til dette vannet, vi valgte og starte i Krokelvdalen. Når du følger turstien opp ved elva tar det ca tre-fire timer, så står du oppe i fjellsiden å ser ned på Storskarsvatnan. Det største av vannene som ligger her er Cazajavrrit. Vannet ligger blant steinur og lyng. Fisken er ørret og den finnes i alle vannene her. Det er en spesiell følelse og stå og kaste etter den vakende fisken i vakkert høyfjellsterreng med utsikt mot Tromsdalstindens bakside.

Fiskekort

Her trenger du ikke fiskekort.

Overnatting

Det kan være vanskelig og finne en skikkelig god telt-plass på grunn av all steinurn, men det er noen åpne flekker der du kan sette opp teltet. I nydelige omgivelser finner du de to hyttene som utgjør Skarvassbu. Den ene har oppholdsrom med 4 køyeplasser og er låst med DNT-nøkkel. Den andre er beregnet for dagsbesøk, men det er lagt ut noen madrasser for evt. overnatting.
NB: Hytta er ikke utstyrt med dyner, men det finnes noen ulltepper. Du bør her ha med egen sovepose for overnatting.

Bål & ved

Stormkjøkken! Hvis du leier hytta er det ved i bygget med utedoet.

Agntips

Makk og flue er det som fungerer her , men detter vår erfaring så får du storingen på spinner.

Natur

Høyfjellsterreng med steinur og lyng. Et godt tips kan være å holde seg til de merkede løypene, mye dårlig terreng utenfor.

Mobildekning

Det er dårlig og varierende mobildekning ved hytta, men noen hundre meter sørøstover, i skråningen mot Langlitinden, er det god dekning.

Kart


Værmelding fra yr.no