Breivikelva

Stian Solberg 8. januar 2011 4
Breivikelva

Breivikelva er ei elv i Tromsø kommune, på halvøya Stuoranjarga mellom Balsfjorden og Ullsfjorden. Elva har sin kilde i området øst for Tromsdalstind. Den renner ned i dalføret Breivikeidet, og herfra renner elva i nordøstlig retning til munningen i Ullsfjorden ved bygda Breivikeidet.Elva er 33,7 kilometer lang. Breivikelva har mange mindre sideelver, de største er Bjørnskardelva, Tepphaugdalelva, Russevanka og Breidalelva. Vassdraget er vernet i Verneplan I for vassdrag, og er uregulert.Nedbørsfeltet har et areal på 163 km².(Kilde: Wikipedia). Fra Tromsø tar det ca 30 min i bil til Breivikelva. Elva er kategorisert som Norges 5. beste sjørøyevassdrag. Elva har «kvikkleire» bunn flere plasser, så vær forsiktig når du vader.

Fiskekort

Kjøpes på lokalbutikken i Ramfjord. Tlf: 77 69 21 12. Elva er delt opp i 3 soner. Sonen ned mot ullsfjord er nydelig med tanke på sjørøye.

Overnatting

Mye privat grunn. Husk å spørre grunneiere før du slår opp telt eller setter fra deg campingvogn. Du kan leie hus om du ønsker på Breivikeidets nettsider.

Bål & ved

Mye skog og nedfallsved.

Agn-tips

Vi har fått en del på flue og mark.

Natur

Breivikeidet er et nydelig område. Her kan du fiske i elva eller prøve deg på flere fjellvann som ligger rundt. Nakkevannet er et bra alternativ her, Isfiske om vinteren.

Kart


Værmelding fra yr.no

 • Raymond

  Nice .:)

 • Evensen85

  «Elva er kategorisert som Norges 5. beste sjørøyevassdrag» det visste æ absolutt ikke, takk for den! Litt ny inspirasjon :) Må vel ta turen i år å, flott plass å trø sæ fast i leira på :)

 • Noobfisker

  Noen som vet hvor man kan kjøpe fiskekort, siden den butikken i Ramfjorden er lagt ned. Og trenger man fiskekort for å fiske i elven helt nede ved fergeleia?

  • Martin

   Lurer på dette jeg også!